Optiva Matt [5]

Termék:
Cikkszám:
Készlet:

Színárnyalatok

Kiszerelés

CLP besorolás: H302 Lenyelve ártalmas. H314 Súlyos égési sérülést és szemkárosodást okoz.. H315 Bőrirritáló hatású. H317 Allergiás bőrreakciót válthat ki. H318 Súlyos szemkárosodást okoz. H410 Nagyon mérgező a vízi élővilágra, hosszan tartó károsodást okoz.. H411 Mérgező a vízi élővilágra, hosszan tartó károsodást okoz. H400 Nagyon mérgező a vízi élővilágra.. H311 Bőrrel érintkezve mérgező. H330 Belélegezve halálos. H301 Lenyelve mérgező. H331 Belélegezve mérgező.
Részletesebb információkat megtalálja a termék biztonsági adatlapjában.
Letölthető dokumentumok:
Termékleírás (386 kB)
Biztonsági adatlap (132.2 kB)

Magas minőségű, vízhígítású, akrilát latex festék lakóterek és irodák beltéri falainak és mennyezeteinek festésére. Tartós, vízhatlan felületet biztosít. A speciális FRISS illataroma adaléknak köszönhetően a festési munkálatok ideje alatt, illetve a száradás folyamán a helyiségben kellemes friss illat érződik. 

ALKALMAZÁSI TERÜLET:

Gipszkarton, cement és mész vakolatok, beton felületek dekorációs festése. Korábban festett felületek felújítására is alkalmas. Nem alkalmas előzőleg mésszel vagy meszes festékkel kezelt felületek festésére. Megfelelő alapozó (Tikkurila Everal Primer, Tikkurila Everal Corrostop, Tikkurila Everal Metal Primer) használata esetén, a termék fa és fém felületeken is alkalmazható.

Festési körülmények: Minden festendő felület legyen száraz, a levegő hőmérséklete legalább +5°C legyen és a levegő relatív páratartalma pedig legyen 80% alatt.
Előkészítés: Festetlen felületek:
Az új beton -és vakolt felületeket legalább 4 hét száradási idő elteltével lehet lefesteni.
Távolítsa el a felületről a port, a zsíros, olajos, a viaszos és egyéb szennyeződéseket és a laza lepergő rétegeket. A felület tisztítására és az esetleges penész eltávolítására használja a megfelelő Tikkurila termékeket. A kemény, fényes felületeket csiszolja mattra, majd portalanítsa. A repedéseket, töréseket, szögek helyét töltse ki, az egyenletlen felületeket egyenlítse ki a megfelelő Tikkurila töltőanyaggal. A javított felületeket száradás után alaposan csiszolja le, majd portalanítsa. Bizonyosodjon meg róla, hogy a teljes felület megfelelően elő van készítve a festéshez.Korábban festett felületek: Mossa le a felületet és távolítsa el arról a zsíros, olajos szennyeződéseket. A repedéseket, töréseket, szögek helyét töltse ki, az egyenletlen felületeket egyenlítse ki a megfelelő Tikkurila töltőanyaggal. A javított felületeket száradás után alaposan csiszolja le, majd portalanítsa.Korábban enyves, vagy meszes festékkel festett felületek:
Távolítsa el teljesen az enyves, vagy a meszes festéket a felületről. Távolítsa el a felületről a port, a zsíros, olajos, viaszos és egyéb szennyeződéseket és a laza lepergő rétegeket. A repedéseket, töréseket, szögek helyét töltse ki, az egyenletlen felületeket egyenlítse ki a megfelelő Tikkurila töltőanyaggal. A javított felületeket száradás után alaposan csiszolja le, majd portalanítsa.

Figyelem!
A festőszalagot festés után azonnal távolítsa el, mielőtt a festék megszáradna.
Javasolt leellenőrizni, hogy a glett erős és stabil felületet képzett-e - amennyiben enyhe kézi dörzsöléssel a felület omladozik, vagy ha a glett a tenyéren marad, a felület laza és ajánlott Suprabilittel lealapozni.

Alapozás: Alapozza a felületet Optiva Alapozóval (Optiva Primer), a fedőfesték tervezett színéhez hasonló árnyalattal.
Festés: A lehetséges színkülönbségek elkerülése érdekében biztosítson elegendő, azonos gyártási számmal jelzett festéket a felület teljes egészére. Felhordás előtt alaposan keverje el a festéket. Hordja fel a terméket ecsettel, hengerrel vagy szórással 1-2 rétegben a felület teljes egészére. A felhordandó rétegek száma függ a felület nedvszívó képességétől. A nagyon gyenge takarású színek esetében lehetséges, hogy további rétegeket szükséges felhordani. A sötét színnel festett felületek felújításakor javasolt az Optiva Alapozó használata. Erős, C-bázisból keverhető színek használata esetén javasolt a fedőfesték színéhez hasonló, két-három árnyalattal világosabb színűre kevert Optiva Alapozóval alapozni.
Szerszámok tisztítása: Tisztítás előtt törölje le a szerszámokról a lehető legtöbb festéket, majd mossa le azokat vízzel.

Kiszerelések:     A-bázis: 0,45 l (színteszt); 0,9 l; 2,7 l; 9 l

             C-bázis: 0,45 l (színteszt); 0,9 l; 2,7 l; 9 l

Színre kevert terméket nem áll módunkban visszaváltani.

Ehhez hasonló

Vélemények

Még senki sem írt véleményt ehhez a termékhez

Termék értékelése:
Név*
Vélemény